Over Gerry

een groot deel van mijn kind zijn woonde ik aan de Groesbeeksedwarsweg 305. De Gerry bar was het café-restaurant van mijn ouders. telefoon 080 -225830. Haha, ik weet het gewoon nog.

De Gerry bar. Nog net een klein stukje te zien aan de linkerkant

Vanaf de lagere school ging het naar de brugklas van SG Nijmegen-oost. Dat jaar overleed mijn vader aan longkanker. Mijn moeder stond er alleen voor in het café en zo goed en zo kwaad als het ging probeerde ik haar te helpen als ik uit school kwam. Nog 2 jaar heeft ze het volgehouden en mede dankzij mijn zeuren verkocht ze de Gerry-bar en gingen we samen op een flatje wonen. Toen we een half jaar verder waren riep ik dat ik naar de middelbare hotelschool wilde. Ze kon me wel vermoorden. want dan had ze het café natuurlijk niet weg hoeven doen. Ik ging toch. en een paar jaar later had ik gewoon een koksdiploma in mijn zak.

Via de middelbare school en de middelbare hotelschool ging ik aan de slag…….. als DJ!! Ik vond plaatjes draaien namelijk veel leuker dan wortels snijden. Via radio Keizerstad, Atlantis en radio London vanuit een trein op het station van Eerbeek (jazeker daar is een station) kwam ik in Hilversum. Niet als DJ maar als geluidstechnicus. De 20 jaar daarna ging ik dagelijks in de auto naar Hilversum of Amsterdam om van daaruit de allerleukste tv-programma’s te maken.

Mijn eerste klus in TV-land was “de week van Willibrord.” Het was tijd voor de olympische spelen en Edwin Evers ging samen met Niels en Rick op lokatie om vanaf daar programma te maken. daar moest Willibrord natuurlijk bij zijn dus stonden we ’s morgen om 6 uur op Schiphol. Ik viel dus qua gezelligheid met de neus in de boter. Tijdens het draaien verwachtte hij absolute focus maar na afloop was het zeker tijd voor bier en gehaktballen.

later meer……